Najviše se radi u Južnoj Koreji, a na drugom mjestu je – Grčka!

Prema listi Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), čiji se podaci temelje na broju radnih sati u godini, najviše rade stanovnici Južne Koreje. Vrh ljestvice zauzeli su s nešto manje od 2.200 radnih sati na godinu.

I dok prvo mjesto ne iznenađuje, na drugom mjestu je zemlja koja je trenutno u najvećim problemima s državnim financijama – Grčka. Na drugo mjesto je zasjela s više od 2.000 radnih sati na godinu, objavio je Dnevnik.hr.

Treća je Italija, nakon koje dolaze Japan, Kanada i SAD. Sedmi je Luksemburg kojeg slijede Francuska i Norveška, dok je na 10. mjestu Njemačka s oko 1.400 radnih sati na godinu. No, treba napomenuti da količina odrađenih radnih sati nije jednaka količini produktivnosti.

Tome u prilog ide i što zemlje poput Danske, Francuske, Norveške, Njemačke i Nizozemske imaju veći BDP od Grčke, a prema radnim satima njihovi radnici su ‘lijeniji’ od Grka.

Ono što Grčkoj nedostaje je produktivnost, jer Njemačka koja je na dnu ljestvice ima, između ostalog, stabilne tvrtke i nisku stopu korupcije što znači da imaju koristi od svakog radnog sata.