NAUTIKA I HOTEL&GASTROTEH: Na Zagrebačkom velesajmu otvorena dva specijalizirana sajma

nautika-otvorenje

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvorena dva specijalizirana sajma – Nautika, 27. zagrebački sajam nautike, i Hotel&Gastroteh, 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, te Festival maslina.

Sajmove je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je, čestitavši organizatorima i zaželjevši izlagačima puno uspjeha, pozvao građane, kao i sve one koji se u ovih pet dana nađu u Zagrebu, da im nezaobilazna stanica bude ova zagrebačka marina te sajam Hotel&Gastroteh i Festival maslina.
“Zagrebački velesajam danas započinje novu sajamsku kalendarsku godinu s najvećim sajmom Nautike u ovom desetljeću”, naglasila je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, napomenuvši da je ove godine iz hrvatskih škverova, ali i iz inozemstva, na svoj suhi vez u 6 paviljona doplovilo više od 200 atraktivnih plovila od kojih su 24 hrvatske premijere i dvije svjetske premijere. 

“Zadovoljstvo je istaknuti po prvi put i sudjelovanje pokrajine Kalabrija kao izlagača, a povrh svega rast svih ostvarenih pokazatelja kako i na Nautici, tako i na Gastrotehu”, dodala je Tomšić.
 
“U narednih 5 dana na 19.000 četvornih metara izložbene površine okupili smo 455 izlagača iz 25 zemalja. Rast direktnog učešća izlagača je 4% dok je rast izložbene površine veći od 10 posto. Važno je istaknuti porast izložbene površine po izlagaču, jer je ona realan pokazatelj oporavka tržišta. Zagrebački velesajam je protekle 2 godine svojim ponašanjem i djelovanjem te podignutom razinom kvalitete sajamske usluge povratio povjerenje izlagača i posjetitelja, rekla je direktorica uz napomenu da bez iznimne potpore Grada Zagreba ne bi uspjeli ostvarivati ovakve rezultate.
 
Uz Nautiku i Hotel&Gastroteh po treći put održava se Festival maslina na kojem će tijekom vikenda biti predstavljeno preko 300 uzoraka ulja koje će posjetitelji moći degustirati.
 
“U okviru sajmova održat će se i humanitarna akcija za djecu s autizmom u suradnji s ronilačkim klubom Nemo Adria sa željom da se podigne svijest građana i senzibilizira ih se za probleme djece s autizmom”, istaknula je Dina Tomšić i pozvala sve da se u subotu u 11 sati okupe u velikom broju kako bi dali potporu akciji “Ne dišem” u okviru koje će ronilac Šobat pokušati oboriti Guinnessov rekord u statičkom zaronu od 24 minute.