Nikšić: Nemamo problem s tim da se bez nas konstitituira vlast na razini BiH

Član Predsjedništva SDP-a BiH i novoimenovani premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je da je jučerašnji sporazum čelnika SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 osiguravanje međusobne podrške u suprostavljanju strankama potpisnicama platforme, koje “tu utakmicu neće prihvatiti”.

On je rekao da “platformaši” nemaju problem s tim da se bez njih konstitituira vlast na razini BiH, ali i da to isto očekuju od drugih stranaka kada je riječ o njihovoj parlamentarnoj većini na razini FBiH.

“Nema alternative međustranačkim razgovorima, tu je naš stav i dalje isti kao i nakon izbora”, rekao je Nikšić novinarima u Sarajevu. Prema njegovim riječima, stranke potpisnice platforme spremne su ući u razgovore o uspostavljanju vlasti na razini BiH sa svim strankama koje se žele baviti konkretnim rješavanjem problema u zemlji.

“Kod razgovora za nas je i dalje osnova potpisana platforma, ali s obzirom da tu više stranaka razgovara, neophodno je i da postoji više prostora u tom smislu”, naveo je Nikšić.

Predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić, HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990 Božo Ljubić potpisali su jučer u Mostaru zajedničku izjavu o suradnji na uspostavljanju vlasti na državnoj razini.