Obnova u ratu porušenih domova: U četvrtak je zadnji rok prijave na Javni poziv za dobivanje pomoći

regionalni-stambeni-programU četvrtak je zadnji rok za podnošenje prijava na Javni poziv izbjeglim osobama iz Bosne i Hercegovine u zemljama regiona: Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji za dobivanje pomoći u rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka u BiH u okviru Regionalnog stambenog programa.

Pomoć u rekonstrukciji stambenih jedinica po sistemu “ključ u ruke” u cilju povratka u Bosnu i Hercegovinu, dodjeljuje se izbjeglim osobama iz Bosne i Hercegovine koje borave u zemljama regiona: Crnoj Gori, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji, u okviru implementacije zajedničkog regionаlnog višegodišnjeg programa sa ciljem osiguranja trаjnih rješenjа zа nаjugroženije izbjeglice i interno rаseljene osobe.

Sredstva će se osiguravati iz kontribucija donatora u Fondu Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope.

Koordinator projekta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a implementator će biti definiran posebnim sporazumom.

Tekst javnog poziva i potrebne obrasce možete pronaći na stranici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine