Oronuli Savski most uskoro dobiva novi izgled

Već se duže vrijeme najavljuje uređenje oronulog i metalnim pločama pokrpanog Savskog mosta. Po najavama koje smo imali prilike čuti i pročitati, radovi na obnovi trebali su krenuti još početkom ove godine, ali se zasad ništa nije dogodilo.

savski_most_skica

Sada stiže nova najava. Kako piše Jutarnji list, Arhitekt Branko Silađin priprema čak tri projekta obnove, a to su uređenje Savskog trga uz okretište, zatim obnova pješačkog mosta preko Save i uređenje, kako ga je on nazvao, Turopoljskog trga koji bi bio uz južnu obalu rijeke, na Kajzerici.

Savski most bi, naravno, i dalje bio rezerviran samo za pješake, s tim da ne bi služio samo za prelazak preko rijeke, nego bi na njemu bili ponuđeni neki dodatni sadržaji. Naime, s istočne, manje bučne strane mosta predviđena je, naime, dogradnja terase sa staklenom ogradom i kaskadno postavljenim klupama na kojima bi prolaznici mogli sjediti, družiti se i promatrati rijeku.

Uz samo okretište Silađin pak na mjestu sadašnje zapuštene trafostanice predviđa panoramski kafić koji se također stepenasto spušta prema rijeci i posjetiteljima otvara pogled prema njoj, a predviđen je i čitav niz drugih sadržaja koji će oduševiti građane te od sada oronulog i zapuštenog prostora napraviti mjesto ugodno za boravak i zabavu.