OŠTRA REAKCIJA MIRE BULJA: “Plenkovićev veleposlanik besramno napada političkog predstavnika Hrvata”

OSLOBOĐEN! Pala optužba protiv Mire Bulja za COVID potvrde!
Foto: Most

Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja, u objavi na Facebooku prozvao je hrvatskog veleposlanika u Beogradu Hidajeta Bišćevića jer, kako ističe Bulj, napada hrvatskog političkog predstavnika Tomislava Žigmanova.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Plenkovićev veleposlanik u Srbiji besramno napada političkog predstavnika Hrvata Tomislava Žigmanova kojem zamjera pretjerane kritike Vučičeva režima kao i fotografiju sa mnom 😔
Svi znamo koliko je težak položaj Hrvata u Srbiji, a ne možemo ni zamisliti koliko je teško biti politički predstavnik Hrvata u Srbiji. Kako kaže predstavnik Hrvata Žigmanov “to je nešto što možete poželjeti samo onome koga ne volite”.
I ptice na grani znaju da su u Srbiji Hrvati najomraženija zajednica i da više od 40 posto srpskih građana ima negativne stavove o Hrvatima. Vučićevi ministri se gotovo natječu što će sve loše reći o Hrvatskoj i Hrvatima dok naši ljudi dobivaju prijetnje u kojima se spominju dolasci u prostorije Hrvata gdje će ih “sve pobiti, kako kažu, “u ustaškom, smrdljivom leglu, kao stoku”.
Naši predstavnici uredno policiji prijavljuju prijetnje i sve prolazi bez adekvatne reakcije Vučićeva režima.
Da stvar bude skandaloznija hrvatski veleposlanik u Beogradu Hidajet Biščević napada našeg političkog predstavnika Tomislava Žigmanova i naziva ga etnobiznismenom koji je za Biščevićev ukus previše kritičan prema Vučićevom režimu.
Zamislite da srpski veleposlanik u Zagrebu napada Milorada Pupovca i naziva ga etnobiznismenom koji je isuviše kritičan prema hrvatskoj Vladi.
Naravno da je nemoguće zamisliti da srpski veleposlanik takvo nešto napravi kao što je nemoguće uopće usporediti položaj Žigmanova u Srbiji i Pupovca u Hrvatskoj.
Po priznanju Žigmanova za jedan hrvatski mediji kritike Vučića nisu jedino što Plenkovićev veleposlanik Biščević predbacuje Žigmanovu.
Naime, Žigmanov se požalio Novom listu da mu Biščević zamjera što je prije dvije godine kao politički lider Hrvata u Srbiji sudjelovao u radu sjednice saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske o položaju hrvatskih manjinskih zajednica u europskim državama.
Odnosno zamjera mu ono što se dogodilo nakon tog Odbora, a to je da se Žigmanov na moju zamolbu fotografirao sa mnom, a ja sam tu fotografiju stavio na Facebook, uz izraze podrške Hrvatima u Srbiji, ali i kritiku vlastima u Hrvatskoj da ne čini dovoljno za njih.
Biščević je vjerojatno po Plenkovićevom nalogu kritizirao Žigmanova pa su ga čak optužili da je tobože “suradnik Mosta”, koji preko fotografija s mostovcima šalje poruke i pomažem nam u rušenju Plenkovićevu vladu.
Ovakvo skandalozno ponašanje Biščevića koji za račun četnika Aleksandra Vučića napada političkog predstavnika Hrvata i još ga sumanuto optužuje za asistiranje u rušenju Plenkovićeve Vlade zbog jedne obične fotografije kao epilog može imati samo smjenu Biščevića.
Ako je i od Plenkovića i Biščevića previše je!
A Most i ja ćemo nastavljati i dalje upozoravati na loš položaj Hrvata u Srbiji. Srbija u praksi i dalje ne poštuje međunarodni sporazum o manjinama koji je s Hrvatskom sklopila 2004. godine, a koji je utemeljen na načelu reciprociteta.
Hrvatska manjina u Srbiji nema zajamčenog predstavnika u parlamentu, hrvatski predstavnici mogu sudjelovati samo na općim listama, nemaju posebne liste kao što predstavnici srpske nacionalne manjine imaju u Hrvatskoj.
Srpska manjina u Hrvatskoj ima zajamčena tri zastupika u Saboru, četiri državna tajnika, 11 dožupana, 40-ak dogradonačelnika i donačelnika. Kada je riječ o izdvajanjima za manjine, Hrvati u Srbiji po pripadniku dobivaju jedni kunu, a Srbi u Hrvatskoj 37 kuna.
I onda još potlačenu hrvatsku manjinu zastupaju ovakvi poput Biščevića i Plenkovića. “