ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU: Bivša županica Marina Lovrić Merzel proglašene krivom!

ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU: Bivša županica Marina Lovrić Merzel proglašene krivom!
Foto: Screenshot Youtube

Marina Lovrić Merzel, bivša sisačko-moslavačka županica, proglašena je krivom na zagrebačkom Županijskom sudu, kao i ostali optuženi u ovom slučaju, javlja Dnevnik.hr. Čeka se izricanje kazne.

Marina Lovrić Merzel i ostali suoptuženici za korupciju, krivi su po prvoj i drugoj točki optužnice.

Županijski sud u Zagrebu ustanovio je da je Lovrić Merzel iskoristila svoj položaj i zahtijevala mito. Željko Kobeščak također je iskoristio svoj položaj te je drugom osigurao korist na štetu treće osobe, obrazložio je sudac

USKOK-ovom optužnicom obuhvaćen je i poduzetnik Željko Žužić koji je ranije priznao da je Merzelovoj dao sto tisuća eura mita, Silvio Kobećak, predsjednik NO Cesta Sisak, Bernard Popec kojeg se tereti da je županiji iznad cijene prodao zgradu za Hitnu pomoć. Na zagrebačkom Županijskom sudu izriče se presuda i Daliboru Rožankoviću, nećaku Merzelove, kao i Zvonku Rožiću, bivšem čelniku Hrvatskih šuma.

Rožić i Žužić su uoči suđenja, koje je počelo još 2018. godine, priznali kazneno djelo i nagodili se s tužiteljstvoim.

Lovrić Merzel USKOK tereti da je od Žužića 2011. uzela 100.000 eura mita kako bi mu osigurala poslovne udjele u tvrtki Ceste Sisak, koje je prethodno Županijska skupština odlučila prodati. Primanje mita pokušala je potom prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru upisanog na nećaka Rožankovića.