Otvorena izložba projekata regionalnog centra Seecel

Seecel-izlozbaU prostorijama Društva arhitekata Zagreba ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorio je Izložbu natječajnih radova regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe Seecel na Kajzerici. Natječaj su u travnju raspisali Ministarstvo poduzetništva i obrta i Društvo arhitekata Zagreba.

Izložbi je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić, na čiji prijedlog je i donesen Zaključak o prihvaćanju Sporazuma o zajedničkoj suradnji između Grada Zagreba i Ministarstva poduzetništva i obrta na realizaciji izgradnje centra za razvoj.

“Prepoznali smo da će centar podržati učenje poduzetništva, poticanje poduzetničkog duha kod svih generacija, a sve u cilju jačanja konkuretnosti zemalja u regiji. Stoga je Grad Zagreb Ministarstvu bez naknade na 99 godina ustupio pravo građenja na zemljištu na Kajzerici”, rekao je Bandić.

Na natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja centra za razvoj zaprimljeno je 17 radova, a glavna nagrada u iznosu 120.000, 00 kuna dodijeljena je autoru Igoru Franiću i njegovom timu.