Je li to moguće!? HEP najavljuje nižu cijenu struje!

hepHrvatska elektroprivreda tvrdi da je dolazak konkurencije na hrvatsko tržište električne energije nije iznenadilo, ali ih je očito primorao da razmisle o snižavanju cijena. Monopolski položaj omogućavao je HEP-u da sve svoje probleme, uključujući rastrošnost, nisku produktivnost, višak radne sange…, rješava podizanjem cijena, no sada je takvom načinu poslavanja došao kraj!

“Sigurno ćemo se aktivno uključiti u tržišnu utakmicu. Sigurno ćemo nagrađivati vjerne kupce, nuditi nove pakete, ponude će biti različite. To možete očekivati u budućnosti”, kazao je danas predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić na Hrvatskom radiju.

U HEP-u kažu i kako ih ulazak konkurencije nije iznenadio jer je tržište otvoreno od 2008. godine i bilo je vrlo aktivno na jednom segmentu tržišta, a riječ je o poduzetništvu, odnosno pravnim osobama. Samo u prošloj godini tvrtka HEP Opskrba sudjelovala je na više od 450 natječaja, ističu pritom iz HEP-a.

“Konkurencija je dobrodošla, ona će nas potaknuti da budemo bolji. Bit ćemo spremni. Mi već pripremamo kalkulacije, planiramo nove proizvode i usluge. Moram naglasiti kako je ovo tržište otvoreno već pet godina i da Hrvatska ima jednu od najnižih cijena struje u Europi”, rekao je Šerić.