Policijski službenici posjetili Odjel za pedijatriju te poklonili igračke i vrijedan uređaj za bolnicu

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, još jednom su pokazali svoju humanu stranu, te su jučer razveselili mališane na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice “dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu.

U proteklom vremenu prikupljali su dječje igračake, društvene igre i druge zabavne materijale, koje su zajedno sa načelnikom policijske uprave i policijske postaje poklonili djeci, a kojima je potrebna naša najveća pažnja. Također je doniran i uređaj pulsni oksimetar za djecu, objavila je PU brodsko-posavska.

Dolazak policijskih službenika u bolnicu izmamio je osmijeh na licima najmlađih pacijenata, ali i medicinskog osoblja koji su također bili oduševljeni donacijom.

Načelnik policijske uprave Antun Valić inače podržava ovakve aktivnosti policijskih službenika, te je ovom prigodom rekao da policijski službenici osim primarne zadaće zaštite života, prava, slobode i sigurnosti građana, imaju srce i za humana djela, te su uvijek na usluzi i spremni pomoći građanima.

Ispred Opće bolnice “dr. Josip Benčević” obratio se rukovoditelj Odjela za pedijatriju, doktor Ivan Krajinović koji se zahvalio na donaciji, te s obzirom na to da su im ovakve donacije potrebne, rekao je: “Naši pacijenti su djeca i mladi. Trudimo se da im njihov boravak u bolnici prođe što ugodnije, a igračke ih opuštaju i pomažu da lakše prebrode medicinske pretrage i druge zahvate”.

Doktor Mario Blekić pulmolog, nije krio svoje oduševljenje nakon što je primio u ruke pulsni oksimetar za djecu, uređaj koji će u svakodnevnom korištenju doprinijeti kvaliteti zdravstvene zaštite, te je ukratko i opisao kako uređaj radi i kakve su mu karakteristike.