PREMIJER OBJAVIO: Prekida se nastava u školama i na fakultetima!

PREMIJER OBJAVIO: Prekida se nastava u školama i na fakultetima!

U obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj od ponedjeljka će obustaviti nastava, objavio je Predsjednik Vlade Andrej Plenković. Nastava se obustavlja u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima.

Učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu će pratiti putem posebnih emisija na HRT-u i Sportske televizije, dok će učenici starijih razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci, imati organiziranu online nastavu.

No, škole ipak neće biti zatvorene – roditelji koji nisu u mogućnosti organizirati čuvanje djece, moći će djecu dovesti u školu odakle će nastavu pratiti putem TV-a ili na internetu.

Kao što smo već objavili, Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja od ponedjeljka, 16. ožujka, sudjeluje u provedbi nastave na daljinu. U 8 sati na Trećem programu počinje “Škola na Trećem”.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je u petak da od ponedjeljka, osim programa na HRT 3 za niže razrede, na Sportskoj televiziji kreće program za više razrede osnovnih i za srednje škole s video materijalima koji će biti dostupni online.

Foto: Screenshot HRT