Primajući je pred Titovim portretom, Komšić je manipulirao Angelinom Jolie

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma optužio je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine za grubu manipulaciju gostovanjem holivudske zvijezde Angeline Jolie u BiH. Osudili su, naime, što ju je ugostio u prostoriji na čijem zidu visi poveliki portret Josipa Broza Tita.

“Ako g. Željko Komšić gaji osobne simpatije prema jednom diktatoru, i ako mu to bosansko-hercegovačka javnost, koja je bila žrtva Titove diktature, i velikosrpske agresije Titove JNA, tolerira, ili nesloboda medija u BiH guši kritiku na račun bivšeg jugo-komunističkog režima, to ne znači da g. Željko Komšić smije brutalno manipulirati bosansko-hercegovačkom javnošću ili uglednim gostima, kao što je Angelina Jolie i UNHCR, koji su u Sarajevo došli s plemenitim namjerama da pomognu Bosni i Hercegovini i njenim građanima koji su bili žrtve rata”, navodi Centar u priopćenju odaslanom medijima.

Tituliranjem Tita kao “najvećeg zločinca s prostora jugoistočne Europe, jugoslavenskog diktatora i komunističkog tiranina” osuđuju Komšića zbog pomanjkanja žaljenja za žrtve “diktature i zločina komunističke partije, koje je u dvama navratima osudilo Vijeće Europe (1996. i 2006.), kao i Europski parlament, koji je 23. kolovoza 2009. donio rezoluciju o osudi svih autoritarnih i totalitarnih režima povodom obljetnice pakta Molotov – Ribbentrop (pakt između Sovjetskog Saveza i Trećeg Reicha), i označio 23. kolovoza kao spomen-dan u spomen na sve žrtve fašizma i komunizma”.

Podsjećaju na otkriće masovne grobnice u Hudoj Jami u Sloveniji, “u kojoj su brutalno i bez suda smaknuti i građani iz BiH”, te stoga daju naputak Komšiću da ne bi trebao “veličati njihova krvnika pod čijim je totalitarnim režimom u bivšoj tamnici naroda Jugoslaviji njena ondašnja republika BiH bila instrument za manipulaciju i nametanje srpske hegemonije kroz kadrovsku politiku komunističke partije”.

Osuđuju sve “relikte prošlosti u podijeljenoj BiH”, zato što se u “entitetu tzv. Republike Srpske veliča zločinca Radovana Karadžića, a u Federaciji BiH zločinca Tita”.