U Prozoru izvedena predstava o Divi Grabovčevoj

Sinoć je u prepunoj dvorani Doma kulture u Prozoru održana predstava o Divi Grabovčevoj. Predstava je izvedena prema scenariju Blage Karačića i Ivana Aralice a izveli su je članovi dramske sekcije KUD-a “Hrvatska sloga”.

Sami lik Dive Grabovčeve, neispisani cvijet kršćanskog martirologija, svima je više-manje poznat. Nije to obična lokalna priča iz zabiti lokalnih ispaša već inačica široko rasprostrte legende o djevojci koja je radije poginula nego podlegla napastovanju nemilog nasilnika. Po tom događaju tj. scenariju urađena je ova drama. I to na inicijativu organizatora prof. Zorana Stojanovića i dramske sekcije KUD-a “Hrvatska sloga”.

Adaptaciju tekstova sačinio je nastavnik hrvatskog jezika i književnosti Milan Topić te dramaturg iz Travnika Anto Bilić kao glavni redatelj, osoba koja je dobrovoljno dovršila i izbrusila ovu predstavu.

Ovih dana se u Rami snima dokumentarni film o Divi te ovim putem najavljujemo prikazivanje na HRT-u 1. srpnja na drugom programu HTV-a u 12 sati. [rama-prozor.info]