Pupovac novčano kažnjen zbog prebrze vožnje, sutkinja odbila prijedlog policije da mu se oduzme vozačka dozvola

Foto: Screenshot HRT

Saborski zastupnik Milorad Pupovac (67) proglašen je krivim i osuđen zbog prebrze vožnje, a presuda je odmah postala pravomoćna.

Pupovac je kriv jer je u lipnju oko 14 sati upravljao Volkswagenom i kretao se državnom cestom D1 kroz naselje Tušilović u smjeru sjevera te je nadzorom brzine uređajem Gatso utvrđeno prekoračenje, piše portal Danica.

“U naseljenom mjestu, gdje je vidno postavljenim znakom brzina kretanja ograničena na 50 km/h, kretao se brzinom od 92 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h, iznosi 82 km/h, dakle kretao se brzinom koja je za 32 km/h veće od dopuštene”, istaknula je prekršajna sutkinja.

Pupovac se branio kako vozi već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije te da je savjestan u upravljanju osobnim vozilom.

“Kako nisam u mogućnosti osporavati točnost izmjerenog, naglašavam da svojom vožnjom nisam ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja te sam vozio savjesno, na otvorenoj i preglednoj cesti, na izlazu iz naseljenog mjesta”, branio se saborski zastupnik.

Sutkinja ga je kaznila s 1500 kuna jer je dosad prekršajno nekažnjavan te je odbila prijedlog policije da mu se vozačka dozvola oduzme na mjesec dana. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka.