Radojičić: Ustrajat ćemo na načelu rotacije, ne zbog Hrvata, nego zbog RS

Ako se sada prekrši načelo rotacije predsjedajućeg Vijeća ministara BiH i uspostavi pravilo na kom inzistira SDP BiH, a dijelom i SDA, da predsjedajućeg daje stranka koja osvoji najviše glasova, to će onda uvijek biti neka stranka iz Sarajeva, upozorio je (do)sadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić.

“To znači ne samo da to neće biti netko iz hrvatskih stranakaa, već sutra, prekosutra, ili u idućih deset godina, to neće biti netko iz RS. Na toj priči o rotaciji mi branimo načelo na kojem će, u doglednom vremenu, opet netko iz RS moći birati predsjedajućeg. Ako od toga odustanemo, možda više nikad, dok postoji ovakva struktura, predsjedajući neće moći biti netko iz RS”, istakao je Radojičić u razgovoru za sutrašnje “Nezavisne novine”, prenosi Srna.

Radojičić je najavio da će SNSD ustrajati na podršci Hrvatima na tome da dobiju poziciju predsjedajućeg Vijeća ministara BiH, objašnjavajući da se radi “o obrani načela rotacije”. “To je obrana načela RS. Nije riječ o interesu neke hrvatske stranke, nego RS. Interes RS je zadržavanje načela rotacije”, objasnio je potpredsjednik SNSD-a.