Radončić: Narodna stranka "Radom za boljitak" bit će dio nove federalne vlasti

Narodna stranka “Radom za boljitak” bit će dio nove federalne vlasti i oko tog pitanja ne treba očekivati probleme ni kod HDZ-a, jer smo svi vrlo složni i jedinstveni, izjavio je predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić.

Nova parlamentarna većina, dodao je, očekuje da predsjednici i potpredsjednici Federacije BiH poštuju njenu volju, kao što u Srbiji novoizabrani predsjednik Tomislav Nikolić, iako dolazi iz pobjedničke stranke na proteklim parlamentarnnim izborima, poštuje koalicijsku volju srbijanskog parlamenta i čeka da potpiše ono što se stranke dogovore.

“U tom smislu očekujemo da se oni ponašaju, makar, na razini Nikolića. Ako se to ne dogodi, nova parlamentarna većina sakupit će bez problema potrebnih 66 potpisa u parlamentu i oni će morati otići s tih funkcija”, upozorio je Radončić.

Po njegovim riječima, strateški dogovor sa SDP-om i HDZ-om već je postignut i sve ide veoma dobro i prema očekivanjima.

“Koaliranjem SDP-a i SBB-a apsolutno je ispunjena bošnjačka volja za promjenama, a u novoj vlasti u Federaciji BiH bit će zastupljeni i legitimni hrvatski predstavnici”, pojasnio je Radončić.

Potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara danas je novinarima u Sarajevu rekao kako za njegovu stranku nije prihvatljivo da u novoj parlamentarnoj većini na razini Federacije BiH bude Narodna stranka “Radom za boljitak”.

Nakon sastanka predsjednika HDZ-a BiH i SDP-a, Dragana Čovića i Zlatka Lagumdžije, Čavara je izjavio kako se očekivalo da će SDP i SBB do danas sakupiti neophodne potpise zastupnika za pokretanje parlamentarne procedure za rekonstrukciju vlasti Federacije BiH.

Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija najavio je danas da će najkasnije 26. lipnja u Zastupničkom domu federalnog parlamenta biti potvrđena rekonstrukcija Vlade Federacije i potvrđen izbor novog vodstva tog doma.

“Prirodno je očekivati i rekonstrukciu Predsjedništva Federacije BiH”, rekao je Lagumdžija nakon sastanka sa Čovićem u Sarajevu.