Ravnopravnost nestaje pred “socijaldemokratskim velikobošnjaštvom”

sdp-sda-logo1Kantonalni odbor HDZ-a u Tuzli optužio je SDP i SDA za razaranje ravnopravnosti manjinskih naroda u BiH i upozorio da ona nestaje pred “socijaldemokratskim velikobošnjaštvom”.

Osuđujući način izbora SDP-ovca Edisa Dervišagića za predsjedavajućeg općinskog parlamenta u Gradačcu, HDZ je ocijenio da se “SDP i u Tuzlanskomkantonu potvrdio isključivo kao bošnjačka stranka, kao i SDA, te se razotkrio da mu je jedino stalo do vlasti i funkcija”.

U regionalnom centru HDZ-a u Tuzli političku platformu SDA i SDP-a nazvali su “stvarnim mehanizmom brzog pobošnjavanja svega i svakoga” kojom se “sila većine” stavlja iznad Ustava i zakona.

“Primjer Gradačca je četvrti u posljednjih mjesec dana, a izgleda da je to tek početak opasnog protivbosanskohercegovačkog plana u organizaciji SDP-a i uz pomoć SDA”, navodi se u saopštenju HDZ-a.

SDP pak ističe da su od ukupno 28 nazočnih za Edisa Dervišagića glasovala 22 te da se “njegovim izborom potvrdila snaga i spremnost SDP-a da značajno utiče na sve sfere društveno političkog života u Gradačcu, pa i šire”.