Sabo: 62 posto stanovnika Vukovara želi da se provede revizija popisa stanovništva

zeljko-saboVukovarski gradonačelnik Željko Sabo, gostujući u sinoćnjoj emisiji “U žarištu” Vinkovačke televizije, izjavio je kako se vrlo dobro zna koje je rješenje ako se ne želi uvesti dvojezičnost i ćirilični natpisi u Grad Vukovar.

Tvrdi kako je to izmjena Ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina. “Niti jedna politička opcija nije do sada to predložila. Tvrdim da to ne bi napravio ni HDZ. Ako može, neka napravi, a ne može zbog Europe”, ustvrdio je Sabo. Prema njegovim riječima, poštovanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina je dio Poglavlja 23 hrvatskih pregovora s EU-om.

Dotaknuvši se popisa stanovništva i nekih procjena kako u Vukovaru živi više birača nego stanovnika, Sabo je rekao kako iščekuje trenutak da se napravi prava revizija popisa stanovništva kako bi se točno vidjelo koliko Vukovar ima stanovnika.

“Imam anketu prema kojoj bi 62 posto Vukovaraca željelo da se napravi revizija popisa stanovništva i kao gradonačelnik sam tu informaciju proslijedio te zamolio da se prema njoj postupi i da policija načini provjere”,rekao je Sabo.