Sanader u Saboru izazvao zbrku

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je u Hrvatskom saboru položio zastupničku prisegu kojom je počeo obnašati zastupnički mandat. Nakon što je predsjednik Sabora Luka Bebić pročitao tekst prisege, Sanader je izgovorio: “Prisežem”, na što mu je Bebić čestitao i poželio uspjeha u radu.

Po ulasku u sabornicu Sanader je u kratkom vremenu promijenio čak tri zastupnička mjesta – prvo je sjeo na mjesto rezervirano za potpredsjednike Sabora, ono SDP-ovke Željke Antunović, zatim nakratko uz HDZ-ovog zastupnika Nevia Šetića, da bi konačno zasjeo među zastupnike svoje bivše stranke, na mjesto HDZ-ove zastupnice Željane Podrug koja ga je i mijenjala u Saboru.

Tomu je, nakon izglasavanja izvješća MIP-a, prethodila kratka rasprava o tome gdje bi Sanader trebao zasjesti.

Andrija Hebrang tom je prilikom u ime Kluba HDZ-a predložio novi raspored sjedenja u sabornici, na što je predsjednik Sabora Luka Bebić istaknuo da će Sanader, dok saborsko Predsjedništvo ne donese konačnu odluku, sjediti na mjestu svoje zamjenice Željane Podrug, dakle među HDZ-ovim zastupnicima.

“Dok Predsjedništvo Sabora ne donese odluku gdje će tko sjediti, zastupnik Sanader će sjediti na mjestu zastupnice Podrug, a kada Predsjedništvo donese odgovarajuću odluku o promjeni mjesta, to ćemo i provesti”, poručio je Bebić, na što je Hebrang povukao HDZ-ov prijedlog.