I Miroslav Kutle pobjegao u BiH?

Kontroverzni hrvatski tajkun Miroslav Kutle, koji je u rujnu pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora u slučaju Gradski podrum, od prošlog tjedna više nije u Hrvatskoj, nego u Bosni i Hercegovini. Budući da se nije pojavio na ročištima u drugim procesima koji se vode protiv njega u Zagrebu, prijete mu pritvor i međunarodna tjeralica.

Ana Marija Dedić, glasnogovornica kliničke bolnice u Mostaru, potvrdila je kako je Kutle primljen na Kliniku za unutarnje bolesti KB-a Mostar, gdje mu je izvršen kontrolni pregled. Ambulantno je pregledan i pušten na kućnu skrb.

Međutim, sudski vještak kardiolog doktor Josip Vincelj iz zagrebačke bolnice Dubrava, pregledavši medicinsku dokumentaciju iz Mostara, zaključio je kako samo postoji sumnja u anginu pektoris i da Kutle može dolaziti na sudske rasprave.

Pravomoćna presuda Kutli, iako mu nije uručena, postat će izvršna potkraj sljedećeg tjedna jer je u međuvremenu objavljena na oglasnoj ploči zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, izvijestio je glasnogovornik Općinskog kaznenog suda Dražen Kevrić.

Odluku o tome kada će i u kojoj kaznionici Kutle odslužiti kaznu zatim treba donijeti sudac izvršenja na zagrebačkom Županijskom sudu. Dokaže li da ima i državljanstvo BiH, zatvorsku kaznu može izdržavati i u toj zemlji.