Skandalozno otkriće: EURO 2012 je ukraden Hrvatskoj?

Sjećate li se hrvatske i mađarske kandidature za EURO 2012? ‘To natjecanje je prodano Ukrajini i Poljskoj za 11 milijuna eura!’, tvrdi funkcioner Ciparskog nogometnog saveza Spyros Marangos u priči koju je objavio “Suddeutsche Zeitung”.

Hrvatska nikada nije niti mogla dobiti domaćinstvo Europskog prvenstva u nogometu jer je ‘netko’ navodno podmitio petoricu članova Izvršnog odbora UEFA-e, i to s 11 milijuna eura u zamjenu za njihove glasove. EURO su na kraju dobile Ukrajina i Poljska, a pokunjeni predsjednik HNS-a, Vlatko Marković vratio se u Hrvatsku totalno zbunjen jer je svojim zaraznim optimizmom uvjerio dosta ljudi već prije Cardiffa da EP dolazi u Hrvatsku.

To je otprilike sukus priče koju je član izvršnog odbora Ciparskog nogometnog saveza Spyros Marangos ispričao “Süddeutsche Zeitungu”.

Prema pisanju njemačkog dnevnika, prije tajnog glasanja tog fatalnog 18. travnja 2007. godine, dužnosnicima UEFA-e stigla je milijunska uplata, a potom su Poljska i Ukrajina su pobijedile s 8:4 u glasovima. Njemački dnevnik piše i da zna identitet osobe koju Marangos optužuje da je uplatila novac, ali da će podaci zasad ostati u njihovoj redakciji.

Marangos je navodno, više puta dokaze pokušao predočiti (e-mailom) i samom predsjedniku UEFA-e, Michelu Platiniju, ali niti jednom nije dobio odgovor. Među dokazima su, navodno, i detaljni iskazi više svjedoka tajnih dogovora u Cardiffu 2007.

Izvor: Net.hr