Šokantno svjedočenje: Popis stanovništva u Hrvatskoj je lažiran!

Popis stanovništva u Hrvatskoj je lažiran, tvrdi neimenovani sugovornik Jutarnjeg lista, inače jedan od jedan od 396 osoba koje su u drugoj polovini prošle godine radile na obradi podataka prikupljenih popisom.

Neimenovani sugovornik tvrd: “Vojarna u Jastrebarskom, u kojoj su se obrađivali podaci iz lanjskog Popisa stanovništva, prošle je godine bila najveći ured za falsificiranje u Hrvatskoj, i o tome ću, bude li potrebno, punim identitetom svjedočiti u Državnom odvjetništvu. Mi smo tamo doslovce šminkali Hrvatsku, u popisnice dopisivali izmišljene podatke, svjedočili nevjerojatnim glupostima koje su popisivači upisivali, koje nismo mogli ispraviti. Podaci ovog popisa, koji bi trebali služiti za planiranje i donošenje ključnih strategija, ništavni su.”

Zbog svega toga, smatra, nužno je da DZS stavi na internet sve popisnice i da svaki građanin putem OIB-a može vidjeti podatke o sebi.

“To je jedini način da se dobiju istiniti podaci, jer ovo je nevjerojatni falsifikat. Jedino ako svaki građanin bude mogao vidjeti sve podatke o sebi – je li oženjen, s kim živi i što sve posjeduje – te ako bude mogao prijaviti pogreške, koje će se potom ispravljati, postoji mogućnost da dobijemo istinitu sliku Hrvatske”, kaže neimenovani sugovornik Jutarnjeg lista.