Suđenje Čačiću prebacuje se u Hrvatsku, prijeti mu do 10 godina

Iz mađarskih policijskih izvora priopćeno je da je slučaj predsjednika Hrvatske narodne stranke Radimira Čačića prebačen u Hrvatsku, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa danas to još nije moglo potvrditi, tako da se još službeno ne zna hoće li se Čačiću za izazivanje prometne nesreće u Mađarskoj, u kojoj su početkom godine poginule dvije osobe, suditi u Hrvatskoj.

Glasnogovornica Ministarstva Vesna Dovranić za “Vjesnik” je izjavila da spis o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao Čačić još nije zaprimljen, ali nije isključila da će se to uskoro dogoditi.

Čačić se opravdavao da je do nesreće došlo zbog magle, no opovrgla ga je mađarska policija tvrdeći da nije prilagodio vožnju lošim uvjetima na cesti jer je padala kiša.

Prema mađarskim zakonima, prijetila mu je zatvorska kazna do osam godina jer je u nesreći smrtno stradalo više ljudi, dok je u Hrvatskoj kazna za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom između jedne i deset godina zatvora, odnosno između šest mjeseci i pet godina, ovisno o kvalifikaciji djela.

Za portal Index.hr Čačić je izjavio da no on osobno, ni njegov odvjetnik u Mađaraskoj nisu dobili informaciju da će mu se suditi u Hrvatskoj. “To sam doznao iz medija i vjerojatno se radi o nekoj greški, s obzirom da takvu predaju nismo tražili niti imamo informaciju da je izvršena”, rekao je Čačić.