Swoboda: U BiH trenutačno ne možemo učiniti ništa

Nadam se da ćemo u idućih nekoliko mjeseci pronaći rješenje, rekao je Hannes Swoboda, austrijski socijaldemokratski zastupnik u Europskom parlamentu, govoreći o mogućnosti da Europska unija ukine vize za građane Bosne i Hercegovine.

Swoboda je, u intervjuju zagrebačkom “Vjesniku”, rekao da treba pričekati rezultate listopadskih izbora te da “nakon toga, kada parlament poduzme i podupre sve važne mjere, treba ukinuti vize za građane BiH”.

Odgovarajući na pitanje može li, u vezi s predstojećim izborima u BiH, Unija još nešto učiniti ili sada sve ovisi o posvađanim političkim elitama te zemlje, Swoboda je rekao: “Trenutačno ne možemo učiniti ništa. Treba pričekati i nadati se da će građani BiH, unatoč svim tendencijama prema vlastitim etničkim skupinama, na kraju birati tako da dođe do formiranja vlade koja će zastupati interese cijele zemlje.”

“Treba uzeti ono što se na kraju dobije glede napretka te nakon toga napraviti novi korak u napretku. Rješenja koje će riješiti sve odjednom neće biti”, rekao je Swoboda.