Tako je govorio Živko Budimir: Komšiću, izdajniče hrvatskog roda, povuci kandidaturu!

Pozivam Željka Komšića da povuče svoju kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva i na taj način dopusti hrvatskom narodu da sam izabere svog predstavnika. Tim je riječima Živko Budimir, kandidat HSP-a BiH za premijera HNŽ, uputio apel Komšiću 28. rujna 2010. na javnoj tribini HSP-a BiH u Konjicu, podsjeća danas portal Dnevnik.ba.

Inače, izvješće o toj tribini i danas stoji na web stranici HSP BiH, pod naslovom: Budimir Komšiću: Izdajniče hrvatskog roda, povuci kandidaturu!

Prema tom izvješću, Budimir je s tribine poručio: “Ciljano upućujem poziv Komšiću upravo iz Konjica jer je ovaj grad primjer zatiranja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvata je u Konjicu 1991. živjelo oko 11 i pol tisuća, danas ih je tek nešto više od tisuću. Nisu ostvareni uvjeti za održivi povratak Hrvata. Oni će se moći ostvariti tek ustavnim promjenama, a da bi do tih promjena došlo, Hrvati moraju imati predstavnike koji će se znati i, prije svega, htjeti izboriti za hrvatske interese. Komšić je možda Hrvat po rođenju, ali njegovi postupci ga čine izdajnikom hrvatskog roda.”

Također je pozvao Bošnjake da na predstojećim izborima glasuju za svog predstavnika, a da izbor hrvatskog člana Predsjedništva prepuste hrvatskom narodu.

“Na političkoj sceni hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini postoji čovjek koji je kroz povijest svog djelovanja dokazao kako je spreman uvijek zastupati interese hrvatskog naroda te nikada nije podlegao ucjenama, taj čovjek je kandidat Hrvatske koalicije HDZ 1990 – HSP BiH, gospodin Martin Raguž”, kazao je Budimir te dodao kako ne sumnja da će Raguž dobiti najviše glasova hrvatskog biračkog tijela, stoji u izvješću objavljenom na službenoj web stranici HSP-a BiH.