TEŽAK PORAZ HDZ-a U SPLITU! Evo što je Puljak u pobjedničkom govoru poručio Splićanima

Foto: Facebook

Ivica Puljak (Centar) ponovo je izabran za splitskog gradonačelnika. U drugom krugu prijevremenih izbora od je odnio uvjerljivu pobjedu nad Zoranom Đogašem, kandidatom HDZ-a i HSS-a.

Puljak je osvojio 27.496 glasova, dok su Đogašu svoj glas 13.243 birača.

“Želio bih se zahvaliti svim građanima Splita, posebice onima koji su nam dali svoj glas, radi kojih smo ostvarili izuzetno veliku pobjedu za ovaj grad. Zahvaljujem se i svima onima koji su izašli na izbore, a nisu nama dali glas. Ja ću biti gradonačelnik svih građana Splita, bez obzira na to jesu li izašli na izbore ili ne”, rekao je Ivica Puljak nakon što su objavljeni službeni rezultati za gradonačelnika Splita, javlja HRT.

Građani koji su nas izabrali su dali jasnu poruku, rekao je, da je ovaj smjer kojim smo upravljali posljednjih 10 mjeseci, da je to je bio smjer uvođenja reda, smjer u kojima su svi građani jednaki i imaju iste šanse.

“To je smjer kojim žele da gradimo Split sljedeće 3 godine”, dodao je.

Ovo što će se sljedeće 3 godine u Splitu događati je “nacrt za življenje koji će pratiti svi građani Hrvatske”.

“To će biti primjer kako jedan veliki grad poput Splita može nakon 30 godina modela u kojima je privatni interes bio iznad javnih, kako su ti modeli pobijeđeni. Sada će se upravljati na drugačiji način”, rekao je.

“Čeka nas veliki posao, počinjemo već sutra. Bit ćemo ponosni na grad Split i na ono što ćemo napraviti sljedeće u tri godine, učinit ćemo da bude centar regije i da bude primjer kao najbolji grad u Hrvatskoj”, poručio je Puljak.

Puljak je rekao da je “Split centar svita, te će biti ponosni na ono što će napraviti u sljedeće tri godine”.

Na novinarsko pitanje koji će mu biti prvi potezi, Puljak je rekao da će prvi dan okupiti sve direktore javnih tvrtki, pročelnike i ravnatelje ustanova kojima će predočiti program za razvoj Splita za sljedeće 3 godine, to će biti nacrt javnog interesa biti iznad svega. Očekuje od svih da rade za dobrobit grada.

“Sutra ćemo početi razgovarati s kolegama iz SDP-a i Mosta, vjerujem da ćemo brzo konstituirati gradsko vijeće da bi što prije počeli raditi. Čeka nas veliki posao. S ovom podrškom građana mi smo ojačani tom podrškom i sada smo sigurni da je dobar smjer kojim idemo. Mislim da je sada zaista svima jasno što građani žele, to su javni natječaji, ne žele klijentelizam i korupciju. Split će biti grad primjer koji će, nadam se, slijediti cijela Hrvatska”, poručio je Puljak.

Sutra će, kaže Puljak, otići u Čistoću i razgovarati s direktorom o novom modelu čišćenja grada, onda ih čeka dosta odluka koje povjerenica nije mogla donijeti, a vjerojatno su hitne. Sjesti će s njom i vidjeti koje se odluke moraju hitno donijeti, kaže.

“Mislim da je hitno da ovaj turizam sredimo, drago nam je da se turizam ove godine vratio u Split, ali su se dogodile stvari koje su napregnule našu infrastrukturu, prvi dan ćemo se time pozabaviti, kako unijeti malo više reda. Pozabavit ćemo se i Žnjanom i Dračevcom”, dodao je.

Spominjući realizaciju projekta Žnjan, rekao je kako će surađivati s Vladom. Istaknuo je da je i dosad imao profesionalnu komunikaciju s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem te se nada kako će tako biti i ubuduće.

Također je rekao kako je čuo da mu je protukandidat Zoran Đogaš javno čestitao, ali da ga nije nazvao i čestitao mu osobno.