THE FRAJLE I VANNA: Uskoro stiže spot za pjesmu ‘Ako je vrijedilo išta’

THE FRAJLE I VANNA: Uskoro stiže spot za pjesmu 'Ako je vrijedilo išta'

Prošla godina bila je puna zanimljivih trenutaka za band The Frajle – od rasprodanih koncerata diljem zemlje, nastupa na Exitu te nekim od najvećih festivalskih pozornica regije do album LIVE, humanitarnog djelovanja, putovanja, druženja – 365 dana zaokruženo dobrom glazbom i onom posebnom energijom koja obavija djevojke i koja im je priskrbila nevjerojatnu vojsku vjernih fanova.

Za 2019. godinu četiri djevojke, Marija, Nevena, Jelena i Nataša, koje čine The Frajle, pripremaju mnoga iznenađenja svojim pratiteljima i publici. U godini kada slave 10 godina postojanja u planu je novi album, mnoštvo koncerta, ali i poneke zanimljive suradnje.

Jedna od njih ovih dana poprima konkretan oblik, jer djevojke iz The Frajli upravo snimaju novi video spot, a u obradi pjesme “Ako je vrijedilo išta” pridružila im se i sama ‘vlasnica’ navedenoga hita – Vanna.

Suradnja kojom Frajle najavljuju novi album obrada, spojila je pet iznimnih vokala, ali i nevjerojatne energije, koju svaka od žena nosi. Glazbeno ispreplitanje Frajli i Vanne započelo je ranije, pjesmom “Ne idi”, koju je Vanna napisala za album Frajli “Ljubav na dar”. Glazbeno prijateljstvo zaokruženo je u ovoj godini pjesmom “Ako je vrijedilo išta”, koja više od 18 godina ne silazi iz etera regionalnih radio postaja i jednako je omiljena danas, kao i prvoga dana kada je puštena u eter.

Frajle ne skrivaju svoje dugogodišnje oduševljenje s Vannom, jednom od najboljih hrvatskih vokalistica i pjevačicom koja je ostavila neizbrisiv trag na glazbenoj sceni. U svom dugogodišnjem glazbenom putu, Vanna svakom novom pjesmom učvršćuje status vrhunske glazbenice, a svojim aktualnim singlom “U tebi” potvrdila se iznova kao autor, ali i kao jedan od najljepših glasova koji se podjednako dobro snalazi u baladama, kao i u pjesmama bržeg, plesnog ritma, poput ove.

Vanna i Frajle provele su vrijeme u jednoj zagrebačkoj knjižnici, gdje su snimile spot za pjesmu “Ako je vrijedilo išta”, a zabave i smijeha nije nedostajalo. “Sve je prošlo izvrsno. Pjesmu poznajem već neko vrijeme”, izjavila je Vanna uz smijeh te nadodala “Imala sam samo tri mala zahtjeva pri snimanju spota – da izgledam mlado, mršavo i seksi”.

“Ako je vrijedilo išta” je bila obavezni dio repertoara u prvim nastupima Frajli, koje su istaknule kako im je drago da se snimanje spota odvija u knjižnici.

“Na snimanju spota nam je bilo izuzetno zanimljivo. Mislimo da je ovo najbolji prostor u kojem smo do sada snimale, jer nema izgubljenog vremena. U pauzama dok čekamo da se set postavi imamo na raspolaganju najveća djela svjetske i domaće književnosti pa ako već ne stignemo pročitati cijelu knjigu, uspijemo prelistati mnoge.” u duhovitom tonu komentirala je Frajla Marija Mirković.

Sve četiri Frajle zajednički su zaključile “Čast nam je imati suradnju s Vannom na novom abumu obrada. Vannu, a i konkretno baš ovu pjesmu, volimo godinama i presretne smo na ovoj prilici da snimamo i pjevamo s njom. Jedva čekamo izlazak pjesme!”

Do tog trenutka ostaje nam plesati uz Vannin aktualni singl “U tebi”: