Topić: Ne treba glasovati za one koji se ne bore za sve Hrvate

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak” Franjo Topić uputio je javni poziv i apel svim glasačima da u što većem broju izađu na izbore.

“Kao predsjednik jedne od najznačajnijih institucija kulture u Bosni i Hercegovini osjećam obvezu pozvati sve glasače da u što većem broju izađu na predstojeće opće izbore”, obrazložio je Topić u saopćenju za javnost.

On je podsjetio da se opći izbori održavaju samo jednom u četiri godine i da od tog jednog dana, od glasanja, ovise iduće četiri godine sudbine zemlje i njezinih naroda i građana.

Posebno je uputio poziv Hrvatima, “koji kao najmalobrojniji narod ne smije si priuštiti luksuz neizlaska na izbore”, kao i onima u inozemstvu “jer svojim glasom mogu puno pomoći nama koji živimo u BiH”.

“Ne želim nikome sugerirati za koga će glasovati, ali želim reći za koga se ne treba glasovati: ne treba glasovati za one koji kukaju, a ne čine da bude bolje, ne treba glasovati za one koji ne vole cijelu BiH i ne bore se za sve Hrvate od Mostara, preko Sarajeva do Banje Luke, ne treba glasovati za one koji su prikriveno protiv povratka, ne treba glasovati za one koji govore da ne možemo živjeti s drugima, ne treba glasovati za one koji govore da ovo ne valja, a ne nude ništa bolje”, poručio je predsjednik HKD “Napredak”.

Topić je izrazio uvjerenje “da ćemo svi glasovati za one koji će ozbiljno i odgovorno raditi za dobrobit hrvatskog čovjeka u cijeloj BiH i za dobrobit svih naroda i građana ove lijepe zemlje”.