Trojica uhićena zbog uzgoja marihuane, u središtu Zagreba imali su pet improviziranih laboratorija

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca starosti 32, 31 i 37 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području Centra, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu koju su po sazrijevanju odvozili na zasad nepoznatu adresu kako bi je sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali, nakon čega su tako pripremljenu drogu preprodavali na nezakonitom tržištu, priopćila je PU zagrebačka.

Pretragom kuće koju koriste osumnjičeni pronađeno je pet improviziranih laboratorija za uzgoj marihuane te ukupno 190,0 grama marihuane pakirane u dva paketa, predmeti za usitnjavanje i pakiranje droge te uređaji za osvjetljavanje te protok i ventilaciju zraka.

Pretragom kombi vozila marke Iveco zagrebačkih registarskih oznaka koji koriste osumnjičeni pronađeno je ukupno 106.000 grama marihuane pakirane u 11 plastičnih vrećica i 145 stabljika marihuane visine između 10 i 50 cm.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.