U Afganistanu napadnuta baza u kojoj služi britanski princ Harry, dva vojnika poginula

U napadu u petak navečer na vojnu bazu Bastion u nesigurnoj provinciji Helmandu na jugu Afganistana, u kojoj služi i britanski princ Harry, poginula su dva vojnika snaga Isafa, ali princ nije u opasnosti, objavio je ISAF, prenosi AFP.

Napad je izveden pješačkim oružjem i minobacačima oko ponoći po lokalnom vremenu, rekao je poručnik Bob Barko iz službe za odnose s javnošću ISAF-a.

U napadu su, po njegovim riječima, poginula dva pripadnika ISAF-a, a ranjeno je najmanje pet vojnika.

ISAF po običaju nije spominjao nacionalnosti stradalih vojnika, ali AFP, pozivajući se na neimenovani izvor u Washingtonu, navodi da su poginuli bili američki marinci.

Oko britanske baze u Afganistanu više nema nikakvih oružanih aktivnosti, rekao je Barko.

Talibani su prije nekoliko dana objavili kako su odlučni u namjeri da ubiju britanskog princa Harryja, pilota borbenog helikoptera britanske vojske koji se nedavno vratio u Afganistan u svoju drugu vojnu misiju.

Učinit ćemo sve što možemo da bismo ubili princa Harryja i ostale članove britanskih vojnih snaga čija je baza u Helmandu, južnoj afganistanskoj pokrajini koja se smatra jednim od glavnih uporišta talibanske pobune, rekao je za France presse pobunjenički glasnogovornik Zabihulah Mudžahid.