U Bihaću u tijeku akcija "Kastel", privedeni visokopozicionirani službenici

U združenoj policijskoj akciji “Kastel”, koja je počela jutros na području Bihaća i više gradova Unsko – sanske županije, slobode je lišeno više od 30 osoba, među kojima je veliki broj vioskopozicioniranih pripadnika policije, saznaje Srna. Akcija, koja se izvodi po nalogu Tužiteljstva BiH, i dalje traje, a Bihać nadlijeću helikopteri.

Više od 40 objekata je pretreseno, dok je više osoba, od kojih su većina aktivni policijski službenici, privedeno u združenoj policijskoj akciji “Kastel”, koja je počela jutros na području Bihaća, Cazina i Velike Kladuše, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Akcija, koja se izvodi po nalogu Tužiteljstva BiH, usmjerena je na otkrivanje i krivično procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelima zlouporabe položaja ili ovlaštenja, privednog kriminala, te primanja i davanja mita, dara ili drugih oblika koristi.

U akciji, koju koordinira Tužiteljstvo BiH, sudjeluje oko 400 policijskih službenika iz Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), te županijska ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, Zeničko – dobojske i Srednjobosanske županije i policija Brčko distrikta.

Akciju vodi i kooridinira glavni tužitelj BiH Milorad Barašin. U priopćenju za javnost Tužiteljstva BiH navodi se da je ova akcija rezultat višemjesečne koordinirane i temeljite istrage koju provodi Posebno odjeljenje za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju.