U Sarajevu otvorena izložba Davora Gobca

Izložba slika Davora Gobca, frontmena grupe Psihomodo pop, postavljena je u petak uvečer u galeriji ‘Boris Smoje’ u Sarajevu, a bit će postavljena do 10. siječnja naredne godine. Izložba obuhvaća 20 slika nastalih u razdoblju od 1987. do 2007. godine.

Gobacr ističe da su rađene kombiniranim tehikama i na raznim materijalima poput papira, platna ali i na poklopcu od šporeta i donjoj strani kreveta.

“To je novi pop, jedna grana pop arta”, rekao je novinarima Gobac. Iste slike prošle su tridesetak izložbi po galerijima, klubovima i knjižnicama u Hrvatskoj.

Ovo je druga izložba izvan Hrvatske, a prva je bila postavljena u Brežicama (Slovenija). Davor Gobac je frontmen hrvatske grupe Psihomodo pop. Poklonik je i poznavatelj punk glazbe, ali mu nije strana i ostala glazba. Njegova velika ljubav je i slikanje.

Ima osebujan stil i održao je već desetak izložbi, koje su bile jako posjećene. Originale ne prodaje, nego ih poklanja dobrim prijateljima, prodaje samo grafike. Gopčevo slikarstvo je nadahnuto stripovima i pop artom.