U Budimpešti pronađen Laszlo Csatary, jedan od najtraženijih nacističkih zločinaca

Jedan od najtraženijih nacističkih zločinaca na svijetu Laszlo Csatary (97), optužen da je sudjelovao u ubojstvu 15.700 židova tijekom Drugoga svjetskog rata, pronađen je u Budimpešti.

“Mogu potvrditi informaciju prema kojoj je Laszlo Csatary identificiran i pronađen u Budimpešti”, rekao je za France presse direktor jeruzalemskog ureda centra Efraim Zuroff.

“Fotografi britanskog lista Sun uspjeli su ga fotografirati i snimiti video kamerom zahvaljujući informacijama koje smo im dali u rujnu 2011. godine”, dodao je Zuroff.

Britanski list je na svojim stranicama donio vijest o tomu da je najtraženiji nacistički zločinac u svijetu otkriven i pronađen u glavnome mađarskom gradu.

“Prije deset mjeseci, informator nam je dao obavijesti koje su nam omogućile da uđemo u trag Laszlu Csataryju u Budimpešti. Ta je osoba dobila 25.000 dolara nagrade u skladu s prethodnim dogovorom”, rekao je Zuroff te dodao kako je o mjestu na kojemu se nalazi Csatary u rujnu 2011. obaviješteno i tužiteljstvo u Budimpešti.