U Čavoglavama napadnuta ekipa HTV-a

Prema službenom policijskom izvješću u Čavoglavama je jučer oko 19 sati došlo do verbalnog napada na ekipu HTV-a od strane tri nepoznate osobe, a potom je jedna od tih osoba prema snimatelju bacila sitno kamenje.

Nitko od HTV-ove ekipe nije ozlijeđen, a policija radi na otkrivanju identiteta počinitelja putem snimke s HRT-ove kamere. “Prema do sada prikupljenim saznanjima, negdje oko 18.30 sati, kad su se popeli na binu da bi snimili određeni kadar, verbalno su ih napale dvije muške i jedna ženska osoba. Novinari su pritom izvrijeđani, a jedan muškarac je u pravcu snimatelja bacio sitno kamenje”, kazala je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Hrvatsko novinarsko društvo poslalo je priopćenje u vezi s incidentom u Čavoglavama u kojem smatra da je policija vrlo sporo i nezainteresirano reagirala kad su proustaške skupine jučer u Čavoglavama kamenjem, grubim vrijeđanjem, iživljavanjem i prijetnjama smrću napale novinarku Hrvatske televizije Ivonu Ramadžu i njezina kolegu, snimatelja HTV-a, Krešimira Morića.