U Čavoglavama osmi put održana proslava godišnjice "Oluje"

Pučka proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i ove je godine, osmi put, održana u Čavoglavama. Na početku koncerta ispred crkve Hrvatskih mučenika, koji je zbog nestanka struje počeo sa zakašnjenjem, Marko Perković Thompson je pozdravio prisutne rekavši kako tako velik odaziv potvrđuje da ima u Hrvatskoj ljudi koji žele na drugačiji način slaviti današnji dan.

Do večeri se u Čavoglave, iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja slilo oko, po procjeni policije, 30 tisuća ljudi, a neki izvori navode da se skupilo oko 60 tisuća ljudi.

Na proslavu su u Čavoglave došli i šibenski biskup Ante Ivas, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo. Tijekom ranog popodneva iz Drniša je u Čavoglave s Markom Perkovićem Thompsonom, inače organizatorom manifestacije, stiglo tisuću bajkera.
Šibenska policija potvrdila je da je dobila dojavu kako je napadnuta ekipa šibenskog dopisništva HRT-a, ali za sad nisu mogli ništa detaljnije reći.

HTV je objavio da je na proslavi u Čavoglavama slupina od desetak posjetitelja napala njihovu ekipu, da su ih gotovo sat i pol vrijeđeli, prijetili im, a snimatelja gađali kamenom. Navode da nitko nije ozlijeđen, ali da je ekipa HTV-a Čavoglave napustila tek uz policijsku zaštitu.

Program obilježavanja Dana pobjede započeo je u srijedu, predstavljanjem nove knjige admirala Domazeta, zatim je održano predavanje o Oluji, a glumci iz Zagvozda su izveli predstavu Cinco i Marinko.

Danas su održane revijalne nogometne utakmice u kojima su sudjelovale i nogometašice iz Kanade, a sa svojim programima su se tijekom dana izmjenjivala umjetnička društva.