U Chicagu ubijena djevojka koja je nastupila na Obaminoj inaugaraciji

Hadiya-PendletonDjevojka koja je prošloga tjedna nastupila sa svojim školskim orkestrom na inauguraciji američkog predsjednika Baracka Obame ubijena je u jednom čikaškom parku, izvijestila je postaja CBS.

Policija je objavila da se 15-godišnja Hadiya Pendleton sklonila od kiše pod nadstrešnicu u parku s desetak drugih tinejdžera kada je jedan muškarac preskočio ogradu, potrčao prema njima i počeo pucati. Napadač je potom pobjegao u automobilu.

Hadiya je pogođena metkom u leđa i umrla je u čikaškoj sveučilišnoj bolnici manje od sat vremena nakon toga, izvijestio je CBS. Jedan je tinejdžer ustrijeljen u nogu i na bolničkom je liječenju. Još nitko nije uhićen.

Policija navodi da je Hadiya bila uzorna učenica i nije bila povezana s bandama te vjerojatno nije bila cilj napada. Međutim za nekoliko mladih koji su s njom bili u društvu pretpostavlja se da su pripadnici bandi, izvijestio CBS.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney izjavio je da se radi o strašnoj tragediji i da su misli predsjednika i prve dame s njezinom obitelji.

Policija je raspisala nagradu od 11.000 dolara za informaciju koja će dovesti do uhićenja počinitelja, objavio je Chicago Tribune.