U NATO-vu napadu ubijen Gadafijev sin Saif

Libijske vlasti objavile su u noći sa subote na nedjelju kako je u zračnom napadu NATO-a, izvedenom u subotu kasno navečer, ubijen najmlađi sin libijskog čelnika Moamera Gadafija, Saif, i njegovo troje djece, no osim iz libijskih, za sada nema izvješća o tome iz NATO-ovih ili neovisnih izvora, javile su agencije.

Glasnogovornik libijske vlade kazao je da su libijski čelnik Moamer Gadafi i njegova supruga neozlijeđeni u napadu.

NATO je u nedjelju rano ujutro potvrdio da je izveo napad na područje Bab al Azizija u Tripoliju, no nije potvrdio da je poginuo najmlađi sin libijskog čelnika Moamera Gadafija, Saif, kako je ranije objavila vlada u Tripoliju.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney kazao je kako je Bijela kuća upoznata s izvješćem libijskih medija o tome da je Gadafijev sin ubijen te prati situaciju.

Čini se da je riječ o drugom udaru NATO-a na Gadafija u posljednja 24 sata, navode agencije. U subotu ujutro raketa je udarila u blizini zgrade televizije u Tripoliju u vrijeme televizijskog obraćanja libijskog vođe u kojemu je ponudio pregovore. Gadafi se u subotu ujutro pojavio na televiziji objavivši kako nikada neće odstupiti s vlasti te je pozvao Pariz i Washington na pregovore o izlasku iz krize. Ponudio je pregovore i pobunjenicima koji su ponudu odbili kao lažnu i nepouzdanu. Ponudu je odbio i NATO najavivši da će nastaviti s operacijama dok ne prestanu napadi režima na civile.