U ponedjeljak se gasi signal HRT Mostar

Sindikat Hercegovačke radiotelevizije (HRT) Mostar upozorava da će u ponedjeljak, 20. lipnja, prema nalogu Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), a zbog neizmirenih dugovanja prema RAK-u, biti ugašen signal ovog javnog medija na hrvatskom jeziku, čiji su djelatnici već više od godinu dana u generalnom štrajku.

Sindikat smatra kako su za ovakav rasplet situacije oko HRT-a Mostar najodgovorniji predstavnici stranaka s hrvatskim predznakom na svim razinama – općinskim, županijskim, federalnoj te državnoj.

“Djelatnici pozivaju predsjednika Nadzornog odbora HRT-a Mostar Franu Ljubića, te ostale članove toga tijela da javno kažu što su učinili kao predstavnici stranaka iz kojih dolaze za ovaj medij. Također, pitamo i naše zastupnike u vlasti HNŽ, ŽZH, FBiH te BiH, koje smo izabrali, čiji smo mi? Jesmo li mi oni na račun kojih su i dobili izbore?”, stoji u priopćenju za javnost Sindikata HRT-a Mostar.

Iz Sindikata pozivaju člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, kao najviše predstavnike Hrvata u vlasti, te predsjednike vodećih političkih stranaka s hrvatskim predznakom (HDZ 1990, HDZ BiH, HSP BiH) Božu Ljubića, Dragana Čovića i Zvonku Jurišića, da hitno poduzmu mjere kako bi se spriječilo gašenje signala HRT-a Mostar.

Gašenje signala HRT-a Mostar dolazi točno na 13-u godišnjicu utemeljenja tadašnje Hrvatske televizije Mostar.