U ponedjeljak završne riječi u predmetu Gotovina, Čermak i Markač

Završne riječi u predmetu Gotovina, Čermak i Markač započinju u ponedjeljak ujutro pred Haaškim sudom izlaganjem tužiteljskog tima kojem je dodijeljeno ukupno šest sati. Nakon toga braniteljski timovi generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača imat će svaki po 2,5 sati za svoje završne riječi.

Potom će tužitelji imati još jedan sat da odgovore na argumente koje je iznijela obrana u svojim završnim riječima, a branitelji trojice generala ukupno još jedan sat za svoj odgovor. Za završne riječi sud je predvidio ukupno četiri dana i u četvrtak poslijepodne sudsko vijeće povući će se na vijećanje kako bi donijelo presudu.

Tužitelji su u svojem završnom podnesku u srpnju pozvali sudsko vijeće da proglasi krivima trojicu generala optuženih za zločine počinjene tijekom i nakon operacije Oluje i osudi ih na kazne zatvora u rasponu od 17 do 27 godina zatvora.

Obrana generala Gotovine u svom je završnom podnesku poručila da tužiteljstvo nije dokazalo nijednu točku optužbe te je pozvala sud da oslobodi njihova branjenika odgovornosti. Prema podacima Haaškoga suda i obrane druge dvojice generala pozvale su u svojim podnescima na odbacivanje svih optužbi protiv generala Markača i Čermaka. Njihovi završni podnesci još nisu objavljeni.