U Ramskoj kući na Makljenu HKDD obilježio 20. godišnjicu ogranka Prozor

Jučer je u prostorijama Ramske kuće na Makljenu, održana je redovita skupština Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva (HKDD) i izborna skupština Ogranka Prozor, a ujedno je proslavljena i 20. obljetnica od nastanka i djelovanja ovog ogranka.

Program je otvorio dopredsjednik HKDD-a Željko Marić, a zatim je uslijedila molitva kada je biblijski tekst pročitao tajnik HKDD-a Ogranka Zagreb Ante Prskalo. U nastavku je uslijedilo intoniranje Himne hrvatskoga naroda, a minutom šutnje odana je počast preminulim članovima, prijateljima i dobročiniteljima HKDD-a.

U ime uprave Društva u uvodnom, prigodnom i emotivnom govoru nazočnima se obratio Željko Marić, a nazočnima se potom obratio predsjednik HKDD-a Anto Jelić, koji govorio o radu Središnjice u Sarajevu. Izvješće o radu Ogranka u Zagrebu podnijela je Antonija Tomić, ravnateljica studentskih domova HKDD-a u Zagrebu, a u predstavljanju rada ovoga Ogranka uključili su se i Ante Prskalo te Željko Marić.

Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Julija Pavlović iz Sarajeva, a pročitano je i pisano izvješće Ilije Žuljevića. Prije nego što je djevojčica Josipa Petrović iz Rumboka obučena u ramsku narodnu nošnju, izrecitirala tekst pjesme Vladimira Nazora “Mlin na Rami“, nazočne je o radovima oko izgradnje Studentskog doma u Sarajevu izvijestio Darko Zeko.

Službeni odnosno radni dio programa završio je izborom upravnog odbora HKDD-a Ogranka Prozor.

Glasovanjem je za predsjednicu izabrana Božana Ostojić, a za dopredsjednika Šimun Novaković, dok će tajnik i ostali članovi upravnog odbora biti izabrani naknadno.

U glazbenom dijelu programa nastupila je ženska vokalna skupina “Čuvarice” HKUD-a “Rama”, pod vodstvom Biljane Glibo. [Rama-prozor.info]