U sklopu akcije “Lošinjski cvijet”, Grad Mali Lošinj građanima će dijelit sadnice ukrasnog bilja

Foto: TZ Grada Malog Lošinja

U okviru akcije “Lošinjski cvijet”, 7. svibnja 2022. godine od 9 do 13 sati na malološinjskom trgu održat će se cvjetni sajam na kojem će se dijeliti i prodavati miomirisno bilje i sadnice te ostali vrtni materijal.

Svojim građanima Grad Mali Lošinj dijelit će sadnice ukrasnog bilja, a svoju ponudu također će izložiti Jadranka trgovina i Uslužni obrt Amelie po promotivnim cijenama. Glavni trg u Malom Lošinju ovom prilikom pretvara se u veliki cvjetni spektakl.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja ove godine za svoje iznajmljivače je pripremila nešto drugačije. Polazeći od geografske i prirodne posebnosti otočja te očekivanja ekološki osviještenih gostiju, a sve u cilju očuvanja resursa Vranskog jezera i njegove izuzetno čiste vode, dijelit će bokale za posluživanje vode gostima u apartmanima, kao i dizajnirane platnene torbe.

“Ove godine dajemo dodatni naglasak na programima zaštite okoliša, od uređenja i čišćenja starih putova, podmorja i obalnog dijela naših otoka, podjela paketa za selektivno odvajanje otpada iznajmljivačima, programa edukacije do akcije ‘Green Lošinj’ za odgovorne turiste da poštuju domaćina, koriste lokalne proizvode, čuvaju običaje, tradiciju i okoliš mjesta gdje borave. Bokal vode s našim agrumima koji dočeka goste pri dolasku, znak je ljubazne dobrodošlice domaćina, ali i znak ekološki očuvane i odgovorne destinacije”, navodi direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinj Dalibor Cvitković.

Također, pozivaju se svi posjetitelji, stanovnici i iznajmljivači da fotografiraju po svom izboru najljepše uređen vrt, okućnicu, ulicu ili javnu površinu i pošalju Turističkoj zajednici u sklopu odabira Najljepše okućnice Grada Malog Lošinja.