Milanović: “U ovoj situaciji Srbi su nam prijatelju i saveznici, Dodik je partner, nije četnik”

Foto: Screenshot Facebook

Rat u Ukrajini nije izravna prijetnja Hrvatskoj, ali ovo što se događa u BiH je i zbog toga se mora sastati Vijeće za nacionalnu sigurnost, izjavio je danas predsjednik Zoran Milanović, javlja Jutarnji list.

“U BiH su raspisani izbori po kriminalnoj proceduri i sad će tamo doći Ursula i smijati nam se u lice. To je Plenković omogućio”, rekao je Milanović.

Priznao je da je progriješio kad je davao potporu Željku Komšiću, članu Predsjedništva BiH koji formalno predstavlja Hrvate, a izabrali su ga Bošnjaci: “Komšić već godinama krade. Ja sam nasjeo na to prije 12 godina, ali nikad nakon toga.”

Na pitanje bi li pristao da Čović predstavlja Hrvate u BiH, rekao je da mu je svejedno. Kazao je i da je Dodik partner i da nije četnik. “Kakva povezanost s Putinom? Putin ni ne zna da on postoji”, dodao je.

“U ovoj situaciji Srbi su nam prijatelju i saveznici po ovom pitanju”, rekao je Milanović i dodao kako je to i Dodik. Na komentar novinara da je Republika Srpska nastala na zločinima, Milanović je rekao:

“Helou, Amerika je nastala na zločinu, na genocidu. Francuska je nastala na zločinu… Da, bilo je zločina. Tko ih je priznao u Daytonu? Hrvatska. Hrvatska je jamac Daytona, stavom, glasom i moralom”, rekao je.

Rekao je i da se visoki predstavnik u BiH Schmidt ponaša kao “mali Švabo”.