Uhićen Tomislav Tolušić! Policija rano jutros upala u njegovu kuću po nalogu EU tužitelja

Foto: Screenshot HRT

Rano jutros policija pokucala na vrata obiteljske kuće bivšeg potpredsjednika vlade i ministra Tomislava Tolušića u Virovitici.

Uhićenje je, kako javlja Index, po nalogu OLAF-a, Ureda europskog javnog tužitelja.

osobe uhićene su u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prevare i zlouporabu položaja i ovlasti, izvijestio je Ured europskog tužitelja.

Dvije osobe uhićene su zbog sumnje na subvencijske prevare i zlouporabu položaja i ovlasti, izvijestio je Ured europskog tužitelja.

“Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja 2022. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, stoji u objavi Ureda europskog tužitelja.