Unsko-sanska županija nije izdvojila ni jednu marku za za rad hrvatskih institucija

Franjo Jurić
Županijski odbor HDZ-a Unsko-sanske županije donio odluku o povlačenju ministrice pravosuđa Marijane Vlašić iz županijske vlade jer od 180 milijuna KM, koliko iznosi županijski proračun za ovu godinu, za rad hrvatskih institucija u toj županiji nije doznačena niti jedna marka, a udruge HVO-a se ne nalaze u županijskom proračunu, objavio je predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Jurić.

Jurić je to kazao na sastanku s predsjednikom Vlade Unsko-sanske županije Šemsudinom Dedićem koji je održan u povodu novonastale krize izvršne vlasti u toj županiji i zbog odluke Županijskog odbora HDZ-a da do daljnjeg povuče ministricu pravosuđa Marijanu Vlašić iz Vlade te županije.

Premijer Dedić priznao je navedene probleme odnosa Vlade USŽ prema institucijama hrvatskoga naroda te je obećao da će se rješavati već na prvoj sjednici Vlade Unsko-sanske županije.

Kako je priopćeno iz Županijskog odbora HDZ-a, na sastanku su razmotrena sva sporna pitanja vezana za financiranje vjerskih, kulturnih i sportskih institucija hrvatskoga naroda s posebnim naglaskom na odnos Vlade Unsko-sanske županije prema koordinaciji braniteljskih udruga HVO-a u toj županiji.

“Odluka o povlačenju ministrice Vlašić ostaje do ispunjavanja svih zahtjeva Županijskog odbora HDZ-a”, kazao je tom prigodom Jurić.

Županijski odbor HDZ-a Unsko-sanske županije održat će sjednicu u petak, 6. kolovoza na kojoj će odlučiti hoće li doći do sjednice Vlade te županije.