Vidović Krišto žestoko kritizirala Plenkovića zbog sastanka s Ivicom Dačićem

Foto: Screenshot Youtube

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto kritizirala je premijera Andrej Plenkovića zbog toga što će se na primanju u prigodi pravoslavnog Božića koje priređuje Srpsko narodno vijeće sastati sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem.

Karolina Vidović Krišto piše:

“Medijska najava da ćete se sastati sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, još je jedno ponižavanje i vrijeđanje hrvatskih građana i Države Hrvatske.

Spomenuti gospodin Dačić sustavno kleveće RH te se javno deklarira kao pristaša međunarodnog kriminalca i počinitelja ratnih zločina u Hrvatskoj, Željka Ražnjatovića Arkana. Vi kao predsjednik vlade dali ste prisegu da ćete štititi interese i ugled hrvatske države, a ovim činom tu prisegu ne kršite, već brišete pod s njom.

Vlade država moraju djelovati u interesu svojih građana, pa ću Vas podsjetiti na događaj iz 2017. godine kada je njemačka vlada zabranila turskom predsjedniku Erdoganu da održi skup s Turcima koji žive u Njemačkoj iz razloga što je Erdogan vrijeđao Saveznu Republiku Njemačku tvrdeći da je današnja Njemačka nacistička država. Ovo je Europski i odgovorni pristup jedne vlade koja vodi brigu o interesima svojih građana.

Vi pak dopuštate vrijeđanje Hrvatske, štoviše Vi financirate novcima poreznih obveznika ponižavanje Hrvatske.

Srbijanski političari općenito, a među njima i Dačić, iznose klevetničke, apsurdne, ponekad i groteskne optužbe na račun RH. Dačić je u UN-u čak organizirao izložbu prikazujući Hrvate genocidnim narodom.

Ponašanje srbijanskih političara problem je srbijanskih građana, međutim, Republika Srbija je osuđena za genocid u Srebrenici, Republika Srbija je izvršila agresija na RH, držala je 15 tisuća hrvatskih građana u logorima na svom teritoriju, opljačkala je trećinu hrvatskog teritorija, otuđila vrijedne umjetnine, otuđila arhivsku građu u vlasništvu RH, te Hrvatsku nije obeštetila.

Spomenuti Arkan, kao što znamo, u okupiranoj istočnoj Slavoniji ilegalno je pljačkao Hrvatske šume te godinama crpio naftu iz crpilišta Đeletovac. Zašto Hrvatska do danas nije tražila obeštećenje za ukradene umjetnine, arhivsku građu, šumu i naftu iz crpilišta Đeletovac?

Kao što je poznato, Turska nije izvršila agresiju na Njemačku, ali njemačka vlada nije dopustila da se njezin narod i država vrijeđaju.

Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, sustavno vrijeđa i kleveće hrvatsku državu, a Vi u maniri Vašeg prethodnika Sanadera odlazite na velikosrpsko druženje, koje nema veze s pravoslavnom religijom, i to na poziv dokazanog klevetnika, korumpiranog Milorada Pupovca.

Dok hrvatski građani zbog Vaše korupcije moraju napuštati svoju domovinu, Vi Pupovcu dajete stotine milijuna kuna kako bi taj isti Pupovac vrijeđao i klevetao tu istu Hrvatsku i organizirao skupove u srcu Zagreba na kojima se Država Hrvatska vrijeđa.

Ogromna većina Srba u Hrvatskoj nema nikakvu korist od stotine milijuna koje dajete Pupovcu, niti podržavaju njegov srpski nacionalizam i antihrvatske i antieuropske rabote, jer kao što znamo sama Europska komisija je osudila Pupovčevo negiranje genocida u Srebrenici i njegovo idolopoklonstvo Ratku Mladiću i Mili Martiću.

Gospodine Plenkoviću, osim što ste predvodnik i zaštitnik korupcije u Hrvatskoj, Vi vrijeđate najsenzibilnije osjećaje hrvatskog naroda, i ono što je potpuno nejasno, Vi ste glavni zaštitnik srbijanskih ratnih zločina koje putem Vašeg blokiranog DORH-a sprječavate progoniti.

Uz sve navedene činjenice koje zdravorazumski nalažu da uskratite gostoprimstvo srbijanskom ministru Dačiću, trebali biste si postaviti pitanje o posljedicama svojega djelovanja.

Ja neću iznositi zaključke koje često čujem ovih dana, da je Vaša vlada veleizdajnička, jer sustavno radi na razgradnji hrvatskog pravnog poretka organiziranjem i zaštitom neviđene korupcije kojoj su izloženi hrvatski građani.

Ali svakako ističem da me kao hrvatsku građanku, Vi kao premijer Hrvatske sramotite. Susretati se s osobama kao Dačić koji je bio glasnogovornik Slobodana Miloševića ili Miloradom Pupovcem, koji negira genocid u Srebrenici jest sramotno ali i izrazito štetno za demokratsku kulturu te napose Europske vrijednosti.”