Zagreb se priprema za svečani mimohod, uvode se znatne izmjene u prometu

hrvatska_vojska

Prva zajednička vježba pješačkih postroja Oružanih snaga RH koji će sudjelovati na svečanom mimohodu u Zagrebu 4. kolovoza 2015. godine, održat će se u četvrtak, 23. srpnja 2015. u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, s početkom u 9.00 sati, a vježba motorizirano-mehanizirano-oklopnih postroja u vojarni “Josip Jović” na Udbini, s početkom u 11.00 sati, objavio je MORH.

Istovremeno, i grad Zagreb se priprema za organizaciju mimohoda.

Svi oni koji su ovih dana prolazili Vukovarskom ulicom vjerojatno su zapazili povećani broj radnika Zrinjevca koji od početka tjedna uređuju okoliš, javlja Radio Sljeme.

U međuvremenu, prigodno je uređena travnata površina u Ulici hrvatske bratske zajednice, pored poznatih gradskih fontana. Na livadi pored Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, vojska postavlja tribinu s koje bi mimohod trebali promatrati najviši vojni dužnosnici.

Što se pak prometa tiče, izmjene na nekim prometnicama građani će osjetiti već u subotu 1. kolovoza – kada kreću završne probe za mimohod. Na snazi će one ostati sve do završetka mimohoda.

Gostujući u programu Radio Sljemena, zamjenik pročelnika Gradskoga Ureda za promet Alan Ordulj istaknuo je da će “pravac zapad – istok Slavonskom Avenijom u subotu i nedjelju biti otvoren i prohodan”.

Što se ostalih pojedinosti u dovijanju prometa u gradu tiče, Ordulj je rekao: “Zatvoren za promet bit će zapadni trak Držićeve, a na istočnom će biti dvosmjerna regulacija pormeta. Tramvaji će, planirano je, voziti Držićevom, no tramvajska pruga ‘gasi se’ u ulici Grada Vukovara i u Savskoj u pravcu juga do Slavonske tako da će tu doći do supstitucije. I naravno na te dane se gasi autobusni terminal Glavni kolodvor, znači da ćemo i tu imati supstituciju na dugim linijama.”

Foto: OSRH/Stjepan Brigljević