Zdenko Ćosić (ponovo) izabran za premijera ŽZH

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ŽZH) ponovno je danas potvrdila nova županijsku Vladu na čelu s predsjednikom Zdenkom Ćosićem.

Naime, Skupština ŽZH-a je 27. kolovoza izabrala novu Vladu, ali je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko poništo tu odluku jer su tri kandidata morala na provjeru, što je krajem prošlog tjedna urađeno.

Današnju sjednicu županijske Skupštine bojkotirali su zastupnici HSP-a BiH, Narodne stranke Radom za boljitak, te dio zastupnika HDZ-a 1990 pa je sjednici prisustvovalo 12 od 23 zastupnika.

“Ponovno izglasavanje Vlade posljedica je odluke OHR-a. Znamo da je OHR iz proceduralnih razloga poništio odluku o imenovanju Vlade, a sada kada su ti razlozi nestali ta je odluka ponovljena”, kazao je u izjavi za medije predsjednik Vlade ŽZH-a Zdenko Ćosić.

On očekuje kako će tijekom sutrašnjeg dana izvršiti primopredaju dužnosti. “Provest ćemo odluku Skupštine kako bi se zaustavio jedan nevjerojatan proces uzurpacije vlasti u ovoj županiji koji se iz dana u dan donosi neviđene štete građanima. Nadam se da je tome došao kraj, da ti ljudi moraju shvatiti da je odluka većine obvezujuća i to ne samo kad je u njihovu korist i kad se njima daje potpora nego i onda kada im se ta potpora uskraćuje”, istaknuo je Ćosić.