Hrvatica porijeklom iz BiH izabrana za sportašicu godine u Austriji

Hrvatica porijeklom iz BiH izabrana za sportašicu godine u Austriji
Foto: Manfred Werner – Tsui / Wikimedia

Hrvatica Ivona Dadić proglašena je za sportašicu godine u Austriji, javlja portal Glas Hrvatske. “Najljepša atletičarka” i “atletska princeza”, kako mnogi nazivaju Ivonu Dadić, titulu najbolje sportašice osvaja već treću godinu za redom.

Ivona Dadić je nacionalna rekorderka i prva austrijska višebojka koja je otišla na Olimpijske igre. Viceprvakinja je svijeta u petoboju, a osvojila je i visoko 4. mjesto na Europskom prvenstvu i 6. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sedmoboju.

“Velika mi je čast primiti nagradu i biti među najboljim austrijskim sportašima. Uistinu sam sretna, nagrada je veliko veliko priznanje mom timu i meni za sjajnu sezonu 2018.”, rekla je Ivona.

Ivona je rođena u Welsu u austrijskoj saveznoj državi Gornja Austrija, nakon što su joj roditelji pobjegli od rata u Bosni i Hercegovini.

Počela je trenirati još u ranom djetinjstvu, a s 14 godina je upisala sportsku školu u Linzu. Njena najveća ljubav je višeboj, a od pojedinačnih disciplina najviše voli trčanje na 800 metara.

Prije deset godina dogodila joj se obiteljska tragedija – u prometnoj nesreći poginuo joj je brat Ivan.

“U spomen na brata i tu strašnu tragediju imam tetoviran križić s imenom brata Ivana, a na svakom natjecanju ispod dresa nosim njegovu sliku za koju vjerujem da mi donosi sreću. I tako želim da moj brat zauvijek bude sa mnom. Jako mi nedostaje”, izjavila je Ivona Dadić za Večernji list.

Komentari

comments