BeeVenom touch linija proizvoda dolazi od pčela koje imaju najviše prirodnog botoksa na svijetu!

Foto: Nikola Zoko

U prekrasnom parku restorana Botanist u Zagrebu, mladi agronom Tvrtko Matijević predstavio je svoju liniju proizvoda BeeVenom touch u kojoj je glavni sastojak pčelinji otrov, a 100-ak pčelara u Hrvatskoj,godišnje prikupi ovoga pravog, prirodnog ‘suhog zlata’ čak 10 kilograma.

Matijević je na ideju o pokretanju branda prirodne kozmetike s pčelinjim otrovom došao nakon dugogodišnjeg istraživanja, koje je počelo 2014. godine, razvijajući najbolju tehnologiju za sakupljanje ove blagotvorne sirovine što mu omogućava proizvodnju najkvalitetnijeg pčelinjeg otrova s čak 70 posto melitina (protein koji je zaslužan za sve blagodati pčelinjeg otrova) dok u drugim zemljama, od Kine do SAD-a, on nije veći od 50 posto.

Foto: Nikola Zoko

Isprva je pčelinji otrov kao sirovinu uspješno plasirao na brojna strana tržišta, a protekle se godine taj vrhunski proizvod odlučio staviti i u tri jedinstvena beauty proizvoda (krema za masažu, krema za lice i krema protiv celulita), čije djelovanje ima odlične rezultate. Ono što je jako važno za napomenuti, a što je Tvrtko objasnio na ovoj promociji, je da se procesi kojima se podvrgavaju svi proizvodi pažljivo nadziru u pogledu sigurnosti i djelotvornosti od strane NZ dr. Andrija Štampar.

Prilikom prikupljanja pčelinjeg otrova koriste se najnovije tehnologije koje su potpuno sigurne za pčelice. Pčelama nije nauđeno, a njihov žalac ostaje netaknut i one prežive te daju više meda. Sav otrov prikupljen je etičnim praksama te se tako maksimalno poštuje najsnažniji i najkvalitetniji proizvod prirode.

“O blagodati pčelinjeg otvora zna se već tisućama godina. On je prirodni lijek koji, ovisno o vrsti primjene, pomaže protiv bolova kod mnogobrojnih bolesti kao što su multipla skleroza, artritis, išijas te sportske povrede. Pčelinji je otrov jedna od najjačih supstancija koja poboljšava mikrocirkulaciju krvi, a ima i protutumorska i protuupalna djelovanja. Koristi se i kao prirodni botoks jer potiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina” rekao je Tvrtko, stojeći ispred košnice u kojoj su pčelice predano radile svoj posao.

Matijević je od nule krenuo sa tri košnice 2010.godine, da bi danas na zagrebačkom Borongaju i u Daruvaru imao 160 košnica, te tri paše od koji je ove godine izostala ona lipova, zbog previsokih temperatura. Inače, predani rad na pčelinjaku, što najviše voli, donio mu je i rektorovu nagradu na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, te priznanje u Bruxellesu.

Kako se čulo, Kina i SAD za jedan sat proizvodu jedan gram pčelinjeg otrova,a hrvatski pčelari, za 25 minuta, tri grama najvrijednijeg pčelinjeg otrova na svijetu.

Ime je kreirano kao ilustracija stvarnog dodira prirode (uboda pčele) koji potrošači tih proizvoda i osjete. BeeVenom touch proizvodi su prirodni, sigurni i ne sadrže zabranjene supstancije. Uz pomoć hrvatskih i ruskih znanstvenika, razvijena su tako tri proizvoda, odnosno, tri kreme na bazi pčelinjeg otrova. Radi se o 100 posto domaćem proizvodu,koji je našao svoje mjesto i u izvozu na Slovensko i Austrijsko tržište.

BeeVenom touch krema za masažu jedna je od najpotentnijih ljekovitih krema za masažu. Namijenjena je za olakšanje i masažu zglobova i mišića te kod tegoba uzrokovanih sportskim ozljedama, istegnutih tetiva ili od rada za računalom. Pčelinji otrov utkan u kremu ima višestruke učinke – poboljšava prokrvljenost i pokretljivost zglobova, dok melitin, kao glavni peptid pčelinjeg otrova, pospješuje ublažavanje tegoba. Primjenom na bolnom mjestu, krema ubrzava mikrocirkulaciju krvi i do 200 puta, stoga brzo donosi olakšanje, ublažava bol i pospješuje dotok krvi. Pčelinji otrov u kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima pridonosi poboljšanju općeg stanja tijela.

BeeVenom touch krema za lice s pčelinjim otrovom potiče mikrocirkulaciju za svjež izgled lica, smanjuje vidljivost postojećih bora te sprječava nastanak novih. Uz protuupalno i antivirusno djelovanje, ova inovativna formulacija i kombinacija djelatnih tvari i pčelinjeg otrova njeguje kožu i poboljšava njen izgled, a redovitom primjenom ten održava svježim i mladenačkim.

BeeVenom touch anticelulitna krema za tijelo sadrži kombinaciju pčelinjeg otrova i kofeina čije sinergijsko djelovanje njeguje kožu s masnim naslagama i celulitom. Kofein svojim djelovanjem uništava masno tkivo, dok pčelinji otrov potiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, potiče mikrocirkulaciju krvi, pomaže u održavanju vitke linije te kožu ostavlja glatkom, toniranom i mekom.