Boris Tadić potvrdio dolazak u Vukovar

Srbijanski predsjednik Boris Tadić posjetit će sljedeći tjedan Vukovar, gdje će obići spomen-područje na Ovčari i Paulin Dvor, potvrđeno je Hini u utorak u uredu srbijanskog predsjednika.

Na Ovčari su snage JNA i paravojne postrojbe u studenom 1991. pobile 200 Hrvata, dok je u Paulinom Dvoru krajem 1991. ubijeno 19 Srba.

Tadićev posjet Hrvatskoj početkom studenog već je prije najavljivan iz njegova ureda, kao i ureda hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, pri čemu je ostalo na tome da će detalji posjeta biti utvrđeni tijekom sljedećih dana.

Beogradski mediji prije su prenijeli da će predsjednik Tadić tijekom boravka u Hrvatskoj razgovarati s predsjednikom Josipovićem i drugim hrvatskim dužnosnicima te s predstavnicima Srba u Hrvatskoj. Dolasku Tadića u Hrvatsku prethodio je boravak Josipovića u službenom posjetu Beogradu sredinom srpnja, kada je srbijanski predsjednik najavio mogućnost njegova posjeta Vukovaru.

“Nitko me ne mora pozvati ni na jedno mjesto stradanja, sam ću doći, ali, naravno, da ću tada biti zajedno sa svojim prijateljem Ivom Josipovićem. Odabrat ćemo pravi trenutak za to”, kazao je tom prilikom Tadić u zajedničkom obraćanju novinarima.